Chodzi o ten typ tofu, zwykle kupuję firmy Orico, nie wiem czy produkują je inne firmy.
Składniki (6 placuszków):
2 opakowania tofu (250g)
5 pieczarek
pół czerwonej papryki
2 łyżki mąki
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki siekanej natki pietruszki
łyżka sezamu lub oleju sezamowego
2 łyżeczki przyprawy garam masala
pieprz
Przygotowanie:
Drobno pokrojone pieczarki podsmażam na oleju aż wyparuje cała woda (proces ten zajdzie szybciej jeśli posolisz pieczarki) i lekko się zezłocą. Dodaję paprykę i smażę do miękkości. W misce mieszam wszystkie składniki z podsmażonymi warzywami. Nakładam na rozgrzany olej nieduże ilości masy i spłaszczam, formując placuszki. Smażę około 5 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz