Składniki:
100g kostki sojowej
3 wegańskie tortille
trochę sałaty
6 małych pomidorów
mieszanka przypraw do kurczaka albo kebabu albo po prostu dużo papryki, czosnku, majeranku, chilli
sól, pieprz
olej
sos:
pół szklanki śmietany albo jogurtu roślinnego
2 łyżki oliwy
łyżka soku z cytryny
łyżeczka curry
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki soli
pieprz
Przygotowanie:
Gotuję sojowe tekturki do miękkości, mocno odsączam, obtaczam w dużej ilości przypraw, smażę na oleju. Przygotowuję sos mieszając wszystkie jego składniki. Podgrzewam tortille na patelni. Pakuję warzywa, kebab do tortilli, polewam sosem, zwijam.
Gdzie kupujesz wegańskie tortille bez E-471? Wszystkie z supermarketów to mają...
OdpowiedzUsuńPewnie trochę naiwnie ufam znaczkowi suitable for vegetarians... Najchętniej nauczyłabym się sama robić.
OdpowiedzUsuń