sobota, 17 marca 2012

Twarożek bez krowy

Przepis upolowany na blogu I can't believe it's vegan. Jestem zachwycona pomysłem dodania cytryny, która czyni twarożek twarożkowym. Wersja szczypiorkowa jest super, ale myślę, że jeszcze piękniej będzie z drobno krojonymi suszonymi pomidorami. A w lecie z całkiem niesuszonymi. Bo teraz kilogram kosztuje 32 złote. Nigdy tak bardzo nie pragnęłam lata.



Składniki:

kostka naturalnego tofu
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki sojowej śmietanki
duży ząbek czosnku
łyżka oliwy
garść pokrojonego szczypiorku
sól, pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:

Miksuję dokładnie wszystko oprócz szczypiorku, którym posypuję całość. Odstawiam do lodówki, aby smaki się przegryzły. 




Kanapka z twarożkiem, kiełki brokuła, czeskie salami z pszenicy, 
najlepsze na świecie ogórki konserwowe z musztardowej zalewy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz