poniedziałek, 30 stycznia 2012

Muffinki chałwowo-czekoladowe



Przepis kradziony z ilovetofu, lekko zmodyfikowany. Przy okazji kłaniam się nisko Autorce, która jest niekończącym się źródłem inspiracji.






Składniki:
2/3 szklanki mleka roślinnego
łyżeczka octu
pół szklanki cukru
1/3 kostki wegańskiej margaryny

1,5 szklanki mąki pszennej
1 lyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
150 g chałwy

1/3 tabliczki zmielonej gorzkiej czekolady


średnie papilotki


Przygotowanie:
Rozpuszczam margarynę w mikrofalówce, mieszam dokładnie wszystkie składniki oprócz chałwy i czekolady, które dodaję na końcu. Rozkładam ciasto w papilotkach, piekę ok. 20 minut w 200 st. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 30 sztuk muffinek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz